שן שנעקרה עקב נפילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

07/10/2009 | 22:15 | מאת: אביב

הבת שלנו נפלה היום מהמיטה ואחת מהשיניים הקידמיות שלה נעקרה מהשורש. האם ניתן לעשות משהו? מה ההשלכות של זה לגבי בקיעת השיניים הקבועות. אודה מאוד אם תוכלו להשיב לי בהקדם.

07/10/2009 | 23:36 | מאת: אחת שיודעת

שלום! כדאי מאד לשמור את השן בחלב ולרוץ למרפאת חרום. עדיין אפשר להציל את השן ולהחזיר אותה למקום!

08/10/2009 | 10:05 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אביב, באופן עקרוני לא נהוג להחזיר למקומן שיני חלב שנתלשו , בשל סכנת פגיעה בנבט השן הקבועה המתפתח בסמיכות גבוהה. בכל מקרה יש לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים לבדיקה וצילום על מנת לאבחן אפשרות פגיעה גם בשיניים סמוכות, שכן מדובר בחבלה לא קלה. לגבי השיניים הקבועות :ראשית איני יודעת מה גיל בתך (קשור לשלב התפתחות השן הקבועה) לא תמיד ניתן לדעת בשלב זה אם נגרם לקבועה נזק מעצם החבלה. הגיל קשור גם לאפשרות של עכוב או האצה בבקיעה. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים