עקירת שיני חלב קדמיות לילדה בת שנה ו-9

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

17/01/2005 | 13:41 | מאת: סימי

שלום, בגיל 8 חודשים ביתי נפלה על הפה וקיבלה מכה מאוד חזקה , מה שגרם לשיניים הקדמיות העליונות להישבר - עם הזמן השיניים שינו צבע והתמלאו בעששת. היום ביתי בת שנה ו-9, במרפאת שיניים עשו לה צילום ונקבע לה תור לעקירת השיניים מחשש לפגיעה של השיניים הקבועות. לטיפול שורש נותנים אחוז הצלחה מאוד נמוך מה שלא משאיר לי ברירה. האם יש אפשרות להלביש לה שיניים מלאכותיות שתומכות בשיניים הצדדיות? האם מקרה כזה הוא שכיח אצל ילדים- שבעקבות נפילה עוקרים שיניים?

18/01/2005 | 12:33 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

שלום, אחרי חבלה בשיניים מומלץ - בדיקה ,צילום, טיפול ו מעקב. מאחר ומגיל 8 ח' ועד עכשיו לא היה טיפול יתכן ואין מנוס אלא לעקור. מאחר ואין בידי צילום השיניים כעת, אינני יכולה לקבוע אם ניתן להציל השיניים. לא מומלץ אחרי עקירות של שיניים קדמיות לבצע גשר (הלבשה). מומלץ לגשת לרו"ש מומחה לילדים.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים