שיניים בעלות גוון חום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

06/08/2004 | 23:07 | מאת: רננה

שלום שלום! לבני (2.5) אובחנה בעיית צפיפות עצם (פגם בייצור קולגן בגוף - OI מסוג 1). הרופא שטיפל בו בעקבות שבר העריך כי גוון השיניים קשור למצב הכללי של העצמות. האם ניתן לטפל בשיניים בצורה נפרדת? האם גוון כהה מצביע על עמידות נמוכה יותר של השן לעששת? מה צפוי לנו עם נפילת שיני החלב? האם ישנם טיפולי שיניים/תוספי מזון מומלצים במצבו?... תודה רבה!

09/08/2004 | 08:42 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

במידה ויש אבחנה שלבנך יש OI בהחלט הפגמים בשיניים הם חלק מאותה הבעיה. במצב זה של OI ישנה פגיעה במספר איברים כמו בעצמות, בשיניים, באזניים, ובעיניים אך לא בהכרח כל האיברים יחד. בשיניים הפגיעה כוללת את שני המשננים החלבי והקבוע, אבל בדר"כ פחות בשיניים הקבועות. במראה השיניים בעלות גוון צהוב חום והאמייל דק ושביר, במהלך הזמן השיניים עוברות שחיקה לפעמים עד לגובה החניכיים במידה ולא מטפלים בבעיה. בהחלט לפעמים ישנה נטיה לעששת בגלל פירוק של האמייל ושבירתו. הטיפול בשיניים כוללת כתרים טרומים במידת הצורך למנוע שחיקה של השיניים וטיפולי פלואוריד מקומי לחיזוק השיניים לסיכום התופעה מופיעה בדרגות שונות, ודורשת מעקב צמוד וטיפול ע"י רופא שיניים מומחה לילדים בגלל מורכבות הבעיה.

04/10/2004 | 14:35 | מאת: יפעת

שלום רב ! לבתי בת השנה יש 8 שיניים . הם בקעו לה לבנות וצחורות והחל מלפני שבוע הם נהיו קצת עכורות . ברצוני לציין שני דברים : 1) לקחתי דוקסילין חודש בזמן שהנקתי אותה כשהייתה בת 7 חודשים , בהתייעצות עם המרכז למידע תרופתי להריון ולידה באסף הרופא , כאשר הם הצהירו שהדוקסילין אינו עובר בהנקה . 2 ) בימים האחרונים היא היתה חולה בדלקת ריאות , קיבלה מוקסיפן ושתתה קצת תה צמחים . אבקש לדעת האם כשייתחלפו לה השיניים גם הן יהיו עכורות . אבקש תשובתך במהרה . תודה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים