שן קדמית שלא צומחת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/08/2004 | 19:27 | מאת: אור

אני מודאגת מאוד: לילדתי בת ה- 5 נשרה שן חלב חותכת עליונה שנייה. זוהי שן שקיבלה מכה חזקה והפכה לשחורה. עכשיו חלף כחודש ימים מאז הנשירה ולא נראית שן אחרת במקומה. עלי לציין שהשן החותכת השנייה נשרה וצמחה כראוי. מה לעשות? מחכה לתשובתכם המהירה.

בקיעת השיניים החותכות העליונות הצדדיות היא בין הגילאים 7-8 שנים ולכן אם ביתך בת 5 חוסר הבקיעה אינו נחשב לאיחור. אמנם אם כבר נשרה החותכת המרכזית ובקעה השן הקבועה כנראה אצל ביתך החלפת השיניים מוקדמת. יתכן גם שבגלל החבלה באיזור, השיניים נשרו מוקדם מהרגיל ובעקבות נשירה זו השיניים הקבועות יכולות לבקוע מוקדם יותר או באיחור. חשוב לציין שחבלה בשיניים נשירות יכולה לגרום לנזק לשן הקבועה שמתפתחה בלסת עד כדי חוסר התפתחות של השן, ולכן כדי לקבל יותר מידע כדאי לבצע צילום רנטגן באיזור ולראות כיצד השן מתפתחת, לסיכום בכל חבלה בשיניים נשירות חשוב מאד המעקב על השיניים קלינית ורנטגנית, עד להחלפה ובקיעת השן הקבועה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים