חור קטן בשן חלב - איטום חריצים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/10/2018 | 12:08 | מאת: שחר

שלום, לבני בן ה- 4.5 נתגלה חור בשן במהלך בדיקה שגרתית. הוא לא מתלונן על כאב ובנקישה של הרופא על השן לא הורגשה רגישות או כאב. רופא השיניים המליץ לבצע איטום חריצים למניעה בשיניים הטוחנות ובפרט בשן עם החור הקטן לבל יגדל. האם זה נכון לבצע איטום חריצים על שן שכבר החל בה חור? תודה מראש

איטום חריצים הינו טיפול מניעה. למנוע התיישבות רובד חיידקים בחריצי השיניים. במידה ויש כבר אבחנה של עששת , לא מקובל לכסות באיטום בלבד אלא נדרש טיפול נוסף.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים