בקיעת שיניים אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

29/09/2018 | 20:25 | מאת: לולה

שלום, ביתי בת שנתיים וחודשיים כרגע בקעו 12 שיניים. חשוב לציין כי לי יש מחסור גנטי. הבנתי שהטוחנות יכולות לבקוע גם לקראת גיל שלוש, אבל מה לגבי הניבים? האם זה נורמלי או יש צורך בבדיקה? תודה ..................,............... ....... ...................................... ....

בגיל זה עדיין אין צורך במעקבים צמודים אך לאחר גיל 3 או 3וחצי כדאי לעשות לעקוב אחר הבקיעה עם רופא שיניים מומחה לילדים. אם לאם יש חסר גנטי מעקב זה חשוב . אם כי בגיל הרך אין לרוב צורך בטיפול

בהמשך לתשובתי הקודמת. הניבים בלסת העליונה בוקעים יחסית מאוחר וגיל 3 , אינו מהוה איחור. חוסר ניבים עליונים נדיר למדי

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים