קיבוע בשיניים התחתונות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/07/2017 | 22:55 | מאת: חני

שלום רב בני בן 14. כשנה וחצי היה לו גשר בשיניים העליונות וכמה חודשים בשיניים התחתונות קיבל פלטות לשים בחלק העליון ובתחתון אך בחלק התחתון מאוד לחץ לו ולכן בקושי השתמש בכך. גם השיניים התחתונות מאוד יפות. עכשיו כשביקרנו אצל האורטודנט נאמר כי עליו לעשות קיבוע בשינים התחתונות. אני מאוד מאוכזבת כי הבנתי שזה לכל החיים האם נכון? הבנתי שזה חוט ברזל ששמים מאחורי השיניים התתונות? מה יקרה במידה ולא נסכים?

השיניים ממלאות את תפקידן בלסת כשהן נמצאות בתוך עצם. ישור השיניים הביא אותן למקום הרצוי אך העצם והשרירים בפה ובלשון ממשיכים להשפיע על מיקום השיניים. אם לא יקבעו אותן בעזרת אותו "חוט ברזל" ,עם הזמן השיניים ישנו את מקומן. לכן עדיף לקבע

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים