האם נהוג להשים כתר בשן חלב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/06/2017 | 21:55 | מאת: אמא

שלום לבתי בת 6 יש חור די עמוק לדברי רופאת השיינים בכללית סמייל שהמליצה על טיפול שורש וכתר מתכת. פניתי לרופאה פרטית לשאול האם אצלה ניתן לבצע כתר לבן ונאמר לי שלא ובאופן כללי היא לא נוהגת לבצע כתרים בשיניי חלב רק במקריים מיוחדים ( טלפון בלבד ללא בדיקה). רציתי לשאול 2 שאלות : 1. האם בד"כ נהוג /מומלץ להשים כתר לשן חלב (ברור לי שזה רק תשובה כללית ולא ספציפית למקרה שלי) ? 2. האם לא קיים כתר לבן לשן חלב ? בתודה מראש

15/06/2017 | 11:56 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, זה טיפול מאוד מקובל במיוחד כאשר מדובר בשן שעוברת טיפול שורש שכן השן איבדה חומר שן רב, סתימה לרוב לא תהיה מספקת כדי לשמור על מה שנשאר מבלי להישבר או להיסדק ואם הטיפול שורש אינו אטום הוא עלול להיכשל. כתר נחשב טיפול טוב ועמיד לאורך זמן . יש כתרים לבנים, הם יקרים יותר באופן משמעותי ואין מספיק שנות מעקב כדי לדעת אם עמיד לאורך זמן כמו המתכתי.

18/06/2017 | 10:47 | מאת: אמא

היי ראשית תודה על המענה שנית אני מבינה שכתר מתכת עדיף אך מכיוון שמדובר בשן יחסית קדמית אני נורא מתלבטת. מה בערך עלות כתר לבן ? והאם בכל מקרה עדיף כתר מתכת?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים