שן חלב מתנדנדת ומאחוריה החלה בקיעה של שן קבועה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

26/05/2017 | 14:51 | מאת: נטע

בתי בת חמש וחצי, נפלה כבר שן קדמית אחת בלסת תחתונה וצמחה שן קבועה נורמלית. השן שלציה מתנדנדת כבר תקופה ארוכה ולא נפלה עדיין. השהוע שמתי לב שמאחוריה החלה לבקוע השן הקבועה והיא ממש פנימית לשורת השיניים. האם יש צורך לפנות לרופא שיניים? יש צורך לעקור את שן החלב? האם השן הקבועה תתיישר ותגיע לשורה הקדמית לאחר נפילה/עקירה של שן החלב? תודה מראש

28/05/2017 | 22:10 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, זו תופעה נפוצה ואנו נשאלים על כך רבות. בלסת התחתונה כל עוד השן החלבית מתנדנדת , נותנים לה הזדמנות לנשור לבד וכשמתפנה הדרך, השן הקבועה מתקדמת קדימה ( אם יש לה מספיק מקום) בכל מקרה חשוב להיות במעקב אצל רופא שיניים , לפחות כל חצי שנה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים