שן שהשחירה עקב חדירה לחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

08/11/2004 | 10:27 | מאת: יעל

שלום רב, בגיל 2.5 בני נפל ואחת מהשיניים החותכות (עליונה) נכנסה לחניכיים והתעקמה. ניקינו את האיזור בסודה לשתיה יום יום והשן חזרה ויצאה, קצת עקומה. לאחר 6-7 חודשים השן התחילה להשחיר. עברה מאז שנה (היום הוא בן 3.5). האם יתכן שיש צורך לעקור את השן אם נגרם נזק לעצב? האם חייבים לעשות צילום כדי להחליט על טיפול ? האם ניתן לחכות מספר חודשים עם טיפול או שהנזק מתגבר ועדיף כמה שיותר מוקדם? תודה יעל

שן שהשחירה לאחר חבלה כמו שאת מתארת משמעותה היא שהשו איבדה את חיותה או כמו שכתבת העצב נפגע כתוצאה מהחבלה. במקרים אלו כיום אנחנו לא ממהרים לבצע טיפול כל עוד לא מתפתחת דלקת בשורש השן שעלולה לפגועה בשן הקבועה, וזאת ניתן לראות אך ורק בצילום. מה שעליך לעשות הוא לגשת בהקדם לרופא שיניים לילדים שיבדוק את השן ויצלם ובמידה ואין פגיעה בנבט השן הקבועה ואין דלקת בשורש אין צורך בטיפול רק במעקב עד לנשירה של השן באופן טיבעי. במידה ולאחר צילום הרופא יראה שיש דלקת או פגיעה בשן הקבועה מומלץ לטפל בדחיפות למנוע נזקים נוספים ומיותרים לשיניים הקבועות.

27/02/2005 | 21:14 | מאת: דדי

בני בן השלוש קיבל מכה בשיניים לא הלכתי לרופא היות והוא לא התלונן על כאביםן והחניכיים לא הראו סימנים כלשהן לאחר שבועיים אחת השייניים הפכה גוון לחום מה זה אומר והאם ללכת בכל זאת להבדק?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים