שבר בעצם הבריח.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/10/2002 | 21:13 | מאת: עינת

שלום, היום נפלתי ושברתי את עצם הבריח, הרופאים שלחו אותי הביתה עד יום ראשון, שאבוא למחלקת טראומה. לפי מה שהבנתי, הם לא כ''כ יודעים מה לעשות עם השבר. כל רעיון שמוצע ובגדר אפשרות נפסל מיד ובינתיים אני סובלת מכאבים חזקים. העצם לא נשארה במקומה אלא כרגע ממוקמת מעל הכתף (אפשר לראות את מיקומה הבולט גם ממבט שטחי על איזור הפגיעה), ומוחזקת ע''י הרקמות ולכן קיים חשש שתפרוץ דרך העור... מה אתה מציע? תודה, עינת.

הסיבה שהזמינו אותך למחלקת הטראומה היא על מנת להתיעץ עם הבכירים שבצוות. הדילמה שהם מתחבטים בה היא, קרוב לודאי , האם לטפל ללא ניתוח או לטפל בניתוח. יש הוריות לכאן ולכאן ולבסוף זה עניין של החלטה . מאחר שניתוח של שבר עצם הבריח אינו דבר שכיח הם מעונינים להתייעץ. בלי לראות את הכתף שלך וצילומי רנטגן לא אוכל לתרום לדיון בסוגיה זאת.

מנהל פורום אורתופדיה