איחוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/10/2002 | 20:39 | מאת: דנה

בחור צעיר, שבר בקרסול רגל שמאלית בפיבולה שמאל. הרגל מגובסת ולא חל איחוי עצמות אחרי חודש וחצי. מדוע? מה ניתן לעשות? האם במקרים כאלו ישנה התערבות כירורגית, ומהן השלכותיה?כמה זמן בהערכה גסה ניתן לצפות שהבחור יהלך על שתי רגליו?

ששה שבועות זה בהחלט לא זמן ארוך מידי ועד 3 חדשים אפשר להעזר בסבלנות

03/10/2002 | 21:59 | מאת: דנה

ד"ר אסא לב-אל שלום. לא קיבלתי תשובה המסבירה את הסיבה לכך שהעצמות לא מתאחות עדיין. רציתי גם לשאול האם בד"כ חוזרת הרגל להיות כמו שהייתה לפני השבר? ובד"כ מה הזמן המשוער שבחור צעיר שקרסולו נשבר בפיבולה שמאל ברגל שמאל יתחיל ללכת ללא סיוע של קביים?

מנהל פורום אורתופדיה