מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/10/2002 | 18:44 | מאת: אפרים

שלום דוקטור, אני סובל מכאבים באזור המפשעה. עברתי בדיקת אולטראסאונד ולא נמצאה בעיה ונקבע לי תור למיפוי עצמות. שאלותי הן: - האם במיפוי עצמות ניתן לגלות גם דלקות בשרירים או בגידים? - איזו בדיקה נחשבת עם פחות סיכונים בריאותיים צילום רנטגן או מיפוי עצמות? - האם צריך הכנה כלשהי לקראת המיפוי כמו צום? בתודה מראש, אפריים.

מיפוי עצמו מגלה התרחשויותבעצם בלבד. מידת הקרינה של מיפוי עצם וצילום היא דומה. לא צריך הכנה מיוחדת

מנהל פורום אורתופדיה