ברך מפחם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/10/2002 | 19:30 | מאת: ערן

לדר אסא שלום רב כתבתי לך לפני הרבה זמן על התאונה שלי לפני הרבה שנים ועל זה שבשנת 85 ניתחו אותי בברך השמאלית הקטוע ועשו לי נזק בווריד הפוליאטלי ,היום יש לי בעיה אני פקיד ויושב הרבה זמן ליד השולחן,כשאני רוצה לקום הברך "ננעלת" לי לכמה שניות ואחר כך משתחררת וכך שאני עומד הרבה זמן היא ננעלת ורק לאחר שאני מתחיל ללכת ולצלוע קצת היא משתחררת ,אני רוצה להזכיר לך שעברתי שתי קטיעות בברך עי פרופ הורושבסקי ז"ל ופרופ גנאל יבדל לחיים ארוכים שהיה אז העוזר שלו בניתוח.אין לי סחוס בברך.משחת הוולטרן עוזרת רק לפרקי זמן קצרים.מהו הדבר הזה האם צריך להחליף את הברך ואם כן האם הברכים מפחם דחוס מדרום אפריקה נימצאות בארץ והאם זה יותר טוב מפלטינה או ברך מדומה אחרת.תודה על התשובה

מה בדיוק הבעיה שלך איני יודע שכן לא בדקתי את ברכך ולא ראיתי צילומי רנטגן. אם אמנם אין לך סחוס בברך הרישמדובר באוסטאוארטריטיס. החלפת ברך עושים כאשר הכאב הוא מציק עד כדי כך שהוא פוגע בתפקוד והנעת החיים. אין לי מידע השואתי לגבי טיבה של הברך הדרום אפריקאית.

מנהל פורום אורתופדיה