כאבים ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/09/2002 | 13:01 | מאת: זהר

שלום רב, אני אשה בריאה בת 31, בשבוע 12 של הריון שני עם תאומים (אולי זו אינפורמציה חשובה). אני סובלת מאוד מכאבים שקצת קשה לי להסביר אותם, אבל אני אנסה.. התחושה היא כאילו רגל ימין שלי נפרקה. הכאב הוא בעצם בגב התחתון, אבל בחיבור של הרגל לאגן, מאחור. הכאב אינו רציף, לעיתים הוא בלתי נסבל ואז אני ממש לא יכולה ללכת. אני לא חשה בכאב אם אני יושבת או שוכבת, הכאב מופיע רק בהליכה. אני סובלת מהתקפים של התופעה מזה כחמש שנים (אחת לחצי שנה בערך, כל התקף נמשך כחודש). מעולם הכאב לא היה כה עז וכה מנטרל כמו הפעם ולכן לא הלכתי עד כה לרופא. פעם תיארתי את הכאב לפיזיותרפיסטית והיא טענה שזה כנראה גמישות יתר של הרצועות. שאלותי הן: א. מה לדעתך גורם לכאב? האם יש מה לעשות? ב. האם יש טעם להתייעץ עם רופא במצבי, או שהוא ישלח אותי לצילום, דבר שאני ממש לא מעוניינת בו כרגע (מסיבות מובנות)?

בבדיקה על ידי רופא ניתן להשיג הרבה מאד אינפורמציה חשובה יותר מצילום רנטגן לכן מוטב שתפני לאורתופד. הצילום יכול לחכות

30/09/2002 | 22:49 | מאת: לא רופאה

מנסיון שלי ,אלו בדיוק סוג הכאבים של פריצת דיסק שבין החוליות l4- l5 בגב תחתון כאשר יש לחיצה על העצב שמצד הרגל הכואבת. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה