דפורמציה של בית החזה (הצלעות)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/09/2002 | 15:51 | מאת: רוני

ד"ר שלום, אני בן 23 , בריא בסה"כ, ומאז גיל 9-10 בערך אני זוכר שהייתה לי דיפורמציה של בית החזה - כלומר הצלעות מתחת לצד שמאל של החזה שלי עקומות ובולטות. רציתי להפנות אליכם מס' שאלות: - האם תופעה זו היא מולדת בעיקר? (מכיוון שאני או הוריי אינם זוכרים שזה התפתח אצלי בגיל קטן יותר), או האם יכולה להתפתח כתוצאה מתזונה לקוייה למשל או מחלה? - כשהייתי קטן יותר אני זוכר את עצמי כילד נורא גמיש, ולפי מה שמספרים הוריי ואחי נהגתי לישון תמיד כשאחת מהזרועות שלי מסובבות לאחורי הגב בצורה לא הכי טבעית - האם זה יכול לגרום לתופעה הנ"ל? - האם בעייה זו נפוצה? - ולסיום, רציתי לדעת אם יש אפשרות לתקן/לסדר את העיוות ע"י ניתוח כירורגי כלשהי (אני שואל באופן היפותטי כמובן, כי כל מקרה נתון לגופו) מאחר וזה מהווה מטרד אסטתי עבורי. * יש לציין כי מצלומים שעשיתי בעבר לא קיימת בעייה פתולוגית עם הדיפורמציה הזו. אודה מאוד לתשובתכם.

במקומותנו התופעה היא מולדת שכן אין למעשה בעיה תזונתית . ניתן לתקן באופן כירורגי

מנהל פורום אורתופדיה