שבר בעצם הומרוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/09/2002 | 11:26 | מאת: דנה 777

שלום רב, אמי נחבלה קשה באזור תפוח הכתף וסובלת מכאבים עזים, המאטומות ובצקתיות באזור. מצילומי רנטגן שביצעו לה בחדר המיון בביה"ח נאמר לה כי יש לה שבר בעצם הומרוס. היות שאין אפשרות לגבס את המקום, כך נאמר לה, הומלץ לה בביה"ח לקבע את הזרוע לגוף בעזרת חבק. רופא אורטופד שראה אותה כעבור מספר ימים אמר שאין לקבע את הזרוע בשום אופן אלא לבצע סדרת טיפולי פיזיותרפיה על מנת למנוע ניוון של הזרוע ולשקם את התנועתיות שלה למרות השבר. שאלתי היא איזו גישה נכונה יותר. כרגע היא עוברת טיפול פיזיותרפי שגורם לה כאבי תופת לכל אורך הזרוע (גם מתחת למרפק) והיא חוששת שזה לא יועיל לאיחוי השבר בעצם. מה עושים? תודה, דנה

ראשית יש לטפל בכאב על ידי קיבוע הזרוע במתלה ואף הידוקה לגוף. כעבור מספר ימים כאשר הכאב מתחיל להתפוגג חשוב מאד להתחיל בהנעת הכתף והשיטה לכך היא שיטת המטוטטלת . מתכופפים קדימה נותנים לזרוע "ליפול " בכח הכבידה ומתחילים להניע אותה בצורה מעגלית . ככל שפוחת הכאב יש להגדיל את טווח התנועה.

22/09/2002 | 23:32 | מאת: דנה 777

תודה רבה על תשובתך, ד"ר לב-אל, והמשך חג שמח, דנה

מנהל פורום אורתופדיה