cdh

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/09/2002 | 23:21 | מאת: מיקי

שלום ד"ר אסא, אני בת 28 וסובלת מ cdh מיום לידתי, בגיל 5 נותחתי באגן שמאל שקובע ע"י ברגים ובגיל 6 הוצאו הברגים. יש קיצור של 2.5 ס"מ ברגל שמאל והנני משתדלת להתהלך עם מדרס. בחודשים האחרונים סובלת מכאבים עזים ולאחרר סבב רופאים נקבע כי עליי לעבור החלפת פרק ירך.לטענתם,לא מומלץ לבצע ניתוח בגיל זה,אלא לחכות לגיל מבוגר יותר(50,60 ?), 1.מה עליי לעשות עם הכאבים שתוקפים אחת למ"ס חודשים? 2.ברצוני להכנס להריון-האם יהיה קושי מבחינת האגן לשאת את המשקל? אודה על עזרתך

אכן רצוי לדחות את הניתוח ככל שניתן שכן אורך החיים של המשתל הוא תמיד מוגבל . אין שום קושי לשאת את ההריון מבחינת מבנה האגן.

מנהל פורום אורתופדיה