בעיית קוקסידיניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/09/2002 | 11:08 | מאת: נירה

לפני זמן מה קבלתי מכם אבחנה מדויקת של בעיית קוקסידיניה שיש לי. (תודה!) בצילום רנטגן שעשיתי נכתב: "יש השטחה קלה של הזיזים הדיסטלים, גם פרוש לתת נקע קל". 1. הייתי שמחה לקבל פירוש לכתוב למעלה ולמשמעות שלו. 2. הטיפול שקבלתי מהאורטופד: 10 כדורי אביטרן 100 (שכשקראתי את תופעות הלוואי שערותי סמרו...) וכן הפנייה לטיפולי חשמל. האם זה הטיפול הנכון והטוב ביותר לדעתך? תודה וחג שמח נירה

מה שאני נוהג לעשות הוא לעשות צילום רנטגן צדדי מכוון לעצה ( הלא היא עצם הזנב ) פעם בעמידה ופעם בישיבה. . זו דרך להדגים אם יש פריקה או תת פריקה של חולי המחוליות העצה וזו סיבה לכאב. במידה שאיני יכול הדגים זאת אני מנסה טיפול נגד דלקת (כיום כמעט שאיני משתמש באביטרן אלא באנשים צעירים ) כולל אלקטרותרפיה ( כמו אולטרהסאונד ). במידה שאין הצלחה בטיפולאני מנסה הרדמה מקומית על העצם ואם זה עובד אני ממשיך ומזריק סטרואידים. הי הוכלום לא יעזור - ניתן פשוט לכרות את העצם הפגועה. מש אמרתי זאת עלי לציין שעד היום עוד להגעתי לצרוך לנתח ולכרות את העצה בשל קוקצידיניה סתם - שאינה משנית לזיהום או גידול.

מנהל פורום אורתופדיה