צפיפות העצם-שאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/09/2002 | 15:53 | מאת: ליאת

רציתי לדעת איך בדיוק מבצעים את הבדיקה של צפיפות העצם... תודה מראש. ליאת

שי הרבה שיטות אך השכיחה שבהן היא DEXA .זאתצורה של צילום רנטגן שבו עובתר דרך אורים שנקבעם בראש קירנה מעוצמה מסויימת. המכונה קולטת את הקרינה אחרי שעברה דרך הגוף ומודדת את עוצמתה. חלק מן הקרינה נבלע בגוף. הבולעת העיקרי של הקרינה היא העצם. ככל שהעצם סמיכה יותר יותר קרינה נבלעת. המחשב של המערכתיודע לחשב לפי מידת הבליעה של הקרינה את סמיכות העצם.

מנהל פורום אורתופדיה