סדק בחוליה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/09/2002 | 19:09 | מאת: אסנת שבתאי

בתי סובלת מכב בגב התחתון. רופא אבחן סדק בחוליה. האם יש לכך מרפא? האם תהייה מוגבלת באופן כלשהו? האם המצב עלול להדרדר ?

אני מניח שאת מתכוונת לספונדילוליזיס. ניתן לטפל בבעיה זאת ולהביא אף לאיחוי ה"סדק " אם מטפלי בתקופה הצמיחה של השלד וזאת על ידי חגורה מיוחדת . המצב אכן עלול להתדרדר עקב גלישה של חוליה אחת על רעותה מה שנקרא ספונדילוליסטזיס. כן יש סיכוי למגבלות עקב כאב בגב.

19/09/2002 | 23:59 | מאת: אסנת

תודה על התשובה המהירה. מדובר בחיילת בת 19 וברופא צבאי שאבחן על סמך צילום רנטגן. האם הטיפול בחגורה יעיל בגיל זה? ושאלה נוספת, האם ניתן לפתור את הבעיה בהתערבות כירורגית? מה לגבי הריון ולידה?

מנהל פורום אורתופדיה