קרע ברצועה אחורית בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/09/2002 | 15:55 | מאת: רינת

שלום ותודה מראש, לפני כ- 10 שנים נפצעתי בברך (קרע ברצועה אחורית צולבת) ושברתי את הירך, נותחתי בירך ונאמר לי שאוכל לחיות באופן שגרתי עם הקרע ברצועה. היום לאחר תקופה ארוכה עדיין יש לי כאבים לאחר עמידה ממושכת, מאמץ לא מוגזם ועוד.. אני משתדלת לשמור על חיזוק השרירים - השאלה האם רצוי להשאר במצב נוכחי זה או שיש פתרון נוסף ומועדף? תודה על תשומת הלב.

התשובה לשאלתך תלויה במצבה של הברך היום. האם יש פגיעה בסחוס המפרקי האם יש חוסר יציבות האם יש פגיעה בתבניות נוספות בתוך הברך כמו מניסקוס וכו'.

22/09/2002 | 09:48 | מאת: רינת

שלום ותודה על התגובה המהירה, מבחינתי אין שינוי שאני מודעת אליו, הכאב הוא אותו כאב שנמשך שנים - בכל התקופה הזו רגל זו היתה הרגל החלשה יותר זאת אומרת מנוצלת פחות מהשניה עקב המאמץ מעמידה ממושכת. אפילו אם אני רוקדת מעט, הכאב מופיע ואפילו נמשך לכמה ימים. בתקופה האחרונה התחלתי לצעוד כ- 6 ק"מ ביום - האם זה יכול להשפיע לטוב או לרע ?

מנהל פורום אורתופדיה