רגל ארוכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/09/2002 | 21:15 | מאת: איתן

בני בן 5 נפגע ברגלו וכתוצעה מכך נשברה רגלו בשתי העצמות התחתונות כרגע רגלו החלימה אך הרגל השבורה יותר ארוכה מהרגל השניה ב 2 ס"מ האם יש מה לעשות כדי לתקן את העיוות וגם למנוע שלא יגדל בתודה איתן

במידה שהשבר לא פגע בלוחית הצמיחה של העצם אין סיבה שההבדל באורך יגדל . כשההפרש הוא 2 ס"מ לא נהוג לנקוט בפעולה כל שהיא להוציא הגבהה של הרגל הקצרה על ידי מדרס ותוספת לסוליה ואין צורך להוסיף יותר מ 1 ס"מ. פרט לכך יש רק לעקוב על ידי בדיקה שנתית

מנהל פורום אורתופדיה