כאב בברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/09/2002 | 15:32 | מאת: ג'ק

אני בן 36 , רץ 8 ק"מ , 6 פעמים בשבוע על כביש בריאותי הכללית מצויינת . מזה כחודש אני סובל מכאב בברך שמאל . מיקום הכאב ניתן לאיתור די מדוייק , היות שלחיצה על האזור גורמת לכאב . מדובר בצד הימני(הפונה לברך ימין ) של ברך שמאל . אם אני מכופף את הברך כך שהשוק נמצאת ב-90 מעלות לירך, לחיצה על העצם התחתונה (בינה לבן העצם העליונה יש מעין שקע )גורמת לכאב , כמו"כ כריעה בתנוחת המוצא ל"קפיצת צפרדע" מסיבה כאב עז . הכאב מתגבר בעת מנוחה ,במיוחד לאחר שנת הלילה , ופוחת לאחר כ-10 דקות ריצה . בדקות הראשונות של הריצה הכאב מורגש והוא הולך ופוחת עם המשך המאמץ . שאלותיי הן : 1. ממה נובע הכאב ? 2. מה ניתן לעשות כדי להפחיתו או למונעו כליל ? 3. האם המשך הריצה עלול להחמיר את המצב ? יצויין שאני מעוניין להמשיך לרוץ ,אם אפשר ,ולמצוא פתרון ביניים כגון הפחתת מהירות הריצה , אם זה יעזור . מודה לך על מידע החשוב .

איני יודע ממה נגרם הכאב אבל אני יודע מה יכולות להיות הסיבות לו והן בעיקרן שתיים אוסטאוארטריטיס (שחיקתסחוס ) של הברך או קרע במניסקוס. מכאן ואילך יש להבחן בין שתי האפשרויות לבחור בנכונה יותר ואזי לענות על שאלותיך. הדרך לפתרון עוברת במרפאתו של האורתופד

מנהל פורום אורתופדיה