שבר בשורש כף היד והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/09/2002 | 07:31 | מאת: זהבה

לדר' אסא שלום ושנה טובה, לפני חצי שנה, שברתי את שורש כף היד(אולנה ורדיוס), הגבס הורד אחרי 7 שבועות, הקיבוע כנראה שלא היה מושלם, יש לי "מדרגה" במקום השבר. קיבלתי טיפולי פיזיותרפיה, כ- 20 טיפולים, לפי הנחיות הקופה אליה אני משתיכת. מאז, אני עושה תרגילים בבית מספר פעמים ביום. 1. לאחרונה, יש לי כאבים בכתף ובזרוע, עד כדי כך שאני מתקשה להרים את היד או לשים אותה מאחורי הגב. מה הסיבה ? מה ניתן לעשות ? 2. מאחר ואיני רואה כל שיפור, האם יש טעם להמשיך את התרגילים בבית ? מה עוד שמספר תרגילים פשוט גורמים לכאב. 3. נאמר לי אומנם, שיהי שיפור בתפקוד תוך שנה. אבל אני חוששת מאוד, שמה שלא הושג תוך 6 חודשים לא יושג בהמשך. מיותר להוסיף שאני אובדת עצות ומיואשת

כאב הזרוע והכתף אותם את חווה אינם קשורם לחבלה שנגרמה לך בקצה עצמות האמה. יש לטפל בעניין בזכות עצמו ולשם כך עליך לפנות לאורתופד. קרוב לודאי שהסיב לכאב הנה דלקתשלגידים שלקבוצת שרירים בכתף הנקראית שרוול הסובבים.

12/09/2002 | 06:19 | מאת: זהבה

לדר' אסא לב-אל, תודה על תשובתך באשר לכתף. 1. האם בנוסף לדלקת יתכן שמדובר גם בנוקשות מה ? 2. באשר לתרגול, האם יש טעם להמשיך בבית ? בתודה זהבה

מנהל פורום אורתופדיה