עצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/09/2002 | 11:21 | מאת: יעקב

לד"ר שלום בן 36 גובה 195 משקל 90 ק"ג לצערי התיישבתי על כסא רעוע וצנחתי יחד עם הכסא מגובה של 60-70 ס,מ הנפילה הייתתה על משתח הכסא וצרחת הכאב עד לשמיים מייד קמתי ורצתי להשכב באחד החדרים הכאב בעצם הזנב היה עד כדי מחניק התהלכתי מייד על מנת לבדוק את חומרת המצב הכאבים היו בלתי נסבלים בקימה או בישיבה במעיין נקודה וזויית קבועה עכשיו אני אחרי 24 שעות חלה התמתנות בכאב אך עדיין בקימה או בישיבה יש את אותו כאב אולי פחות דבר שקשה לי להגדיר במדויק שאלתי היא :האם קיים סיכוי לשבר או פגיעה בעמוד השדרה או עצם הזנב ולהערכתך תוך כמה זמן הכאב אמור לחלוף ובאיזה משחה או כדורים יש להשתמש יש לציין כי אני הולך וקופץ בלי שום בעיה למרות הכאב לתשובתך אודה

כן קיים סיכוי של חבלה בעצם העצה ( זנב בשפתך ). החבלה השכיחה יורת היא פריקה או תת פריקה בין חוליות העצה או לפעמים חבטה קשה בעצם הצולב . הכאב יש שיחלוף תוך מספר ימים וי ששימשך שנים ם קשה לדעת מראש . אפשר לשפר את הידיעה על ידי צילומים מכוונים לעצה בעמידה ובישיבה.

מנהל פורום אורתופדיה