רנטגנולוג ורופא וקרע במניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/09/2002 | 11:35 | מאת: מיכל

רציתי לומר תודה על עבודתך הנדיבה למען הציבור. אני סובלת מכאבי ברכיים מזה כשנה , ביצעתי צילום MRI. ואובחן סיגנל גבוה מקרן אחורית של המניסקוס המדיאלי המצביע על נזק פנימי לקרן זו , שאינו מגיע לפני השטח- קרע במניסקוס המדיאלי. רציתי לדעת האם יכול להיות שרנטגנולוג רושם שיש קרע במניסקוס, ואורטופד אומר שאין קרע במניסקוס? האם הרנטגנולוג מסתמך על רק על הצלומים או גם על נתונים שהוא מקבל מהמחשב בזמן ביצוע M.R.I ? תודה על סבלנותך.

חילוקי דעות בין הרנטגנלולוג לאורתופד הנם דבר של יום יום. האורתופד בונה את אבחנתו קודם כל על המידע שהוא מקבל בעת שהוא שומע את סיפור המחלה תלונות וכו' ובעת הבדיקה הגופנית. הוא מעלה במוחו שורה של אבחנות משוערת ושולח את המטופל לבצע אותן בדיקות שהוא סבור שיעזרו לו לברור את התבן מן הבר . כאשר הוא מקבל תשובה שאינה מתאימה לו הוא לא מקבל אותה ובצדק שכן אבחנה היא קונצפט אינטגרטיבי ולא תוצאה של בדיקה מסוימת.

01/09/2002 | 15:08 | מאת: אותות

מנהל פורום אורתופדיה