הערכת גידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/08/2002 | 12:04 | מאת: עופרי

שלום יש לי ילד בן14 הסובל מניוון שרירים מסוג דושן . הוא יושב בכסא גלגלים מזה 3 שנים ויש לו קיצור גידים משמעותי גם בכפות הרגליים וגם מתחת לברכיים הוא נעול עם הרגליים ב90 מעלות ויש לו כאבים כאשר הוא שוכב במיטה האם ניתוח להערכת גידים כזה יהיה יעיל ואיך אפשר לשמור על התוצאות של ניתוח כזה לאורך זמן ולהמנע מניתוחים דומים בעתיד . לא עברנו תהליך של ניתוח אף פעם והאם ההרדמה יכולה לסכן את הילד בגלל מחלתו העיקרית ?

כפי שאת בודאי יודעת פוגעת המחלה ג םבשריר הלב ובשרירי הנשימה ולכן ישסיכון מסויים בהרדמה לניתוח . לעצם העזרה המצופה מניתוח איני בטוח כלל ועיקר שהדבר יפתור את בעית הכאב בשכיבה עם לילה ולכן אם זאת מטרת הניתוח לא הייתי ממליץ . אם את רוצה עדיין לנסות ולהעמיד את ילדך בעזרת מכשירים כפי שעושים אצל ילדי שיתוק ילדים יש מקום לחשוב על ניתוח. בכל מקרה אין טעם לבצע הארכת גידים ודי לבצע חיתוך של הגידים. במקרה שעושים זאת יש להשתמש באורתוזות (חגורות מתאימות ובמקרה שלך חגורה המתחילה מן האגן עד כף הרגל. )

מנהל פורום אורתופדיה