נקיעות רגליים.....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/08/2002 | 15:41 | מאת: ענבלי

שלום, נקעתי את קרסול רגל ימין לפני לערך 4 חודשים, זה היה נקע חמור, שאחרי לבטים האורתופד החליט לא לגבס, ואחרי כאבי תופת והרבה מאוד זמן זה עבר, בערך חודש וחצי אחרי הנקיעה של רגל ימין, נפלתי, והפעם נקעתי את רגל שמאל. (אני מניחה שהקרסוליים שלי "מועדים לפורענות" כיוון שהמשקל שלי הוא כבד, לכן כשאני נופלת, הקרסוליים נפגעים כמו שצריך...) בקיצור, הפעם לא ניגשתי לרופא, צילום וכו' כי חשבתי שאם בקודם לא גיבסו לי את הרגל (וזה באמת היה נקע אכזרי), אז בטח לא יעשו כלום לקרסול שמאל כי הרגשתי שזה נקע פחות רציני, וגם הוא די עבר, אבל, כל פעם שאני טיפה מעקמת את הרגל, או נופלת, או אפילו מקבלת מכה קטנה בקרסול, נורא נורא נורא כואב לי, למרות שאני הולכת כבר רגיל וזה ביום יום לא כואב, אלא רק במצבים כמו שציינתי... השאלה אם יש סיבה לדאגה, או שזה פשוט נורמלי אחרי נקיעה? (אגב עברו משהו כמו 3 חודשים בערך מאז הנקיעה של רגל שמאל)... תודה רבה, ענבלי.

הסיפור שאת מספרת מעלה חשד שאת סובלת מקרסול לא יציב בעקבות קרע של הקישורים התומכים אותו. המשמעות היא נקעים חוזרים דבר שיכול להפך למטרד רציני. כדאי לך אם כן לפנות לבדיקת אורתופד שיבחון את יציבות הקרסול ימילי. אם יעלה הצורך על טיפול בחגורה תומכת ופיסיותרפיה.

מנהל פורום אורתופדיה