אוסטאוארתריטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/08/2002 | 09:24 | מאת: נילי

שלום, מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבים חזקים בברכי הימנית. דעתם של הרופאים חלוקה לגבי הסיבה ובהתאם גם לדרך הטיפול. רופאי הקבוע ממליץ על ארתרוסקופיה בברך כדי לנסות להקל עלי. הוא אבחן קרע מדיאלי במיניסקוס. לעומתו רופא אחר שאליו הופניתי ע"י חברת הביטוח, לאחר בדיקה שטחית ביותר ועיון בתוצאות הבדיקות והצילומים, צייד אותי במאמר הטוען שאין תועלת בארתרוסקופיה במקרה שלי , אוסטאוארתריטיס של הברך. כרגע אני אובדת עצות ואינני יודעת מה לעשות. אשמח אם תצליח להאיר את עיני ואולי עקב כך גם לעזור לי להחליט. בתודה נילי

למרבית הצער נפלת על תקופה בעייתית. עד כה ( לפני כחודש חדשיים ) היה די מקובל לעשות ארתרוסקופיה לחולם הסובלים מאוסטאוארטריטיס בדרגה בינונית מתוך הבנה שזה יכול להקל על המחושים לתקופה די ארוכה של כ 8-12 חדשים. לפי כחדשיים פורסם מאמר בעיתון רפואי חשוב שבו נטען כי בעצם אין הבדל בין ארתרוסקופיה אמיתית שעושים לחולי אוסטאוארטיטיס ובין ניתוח מדומה שבו בעצם לא מבצעים את הארתרוסקופיה אלא רק את כל ההכנות מסביב כולל חתך בעור . המאמר עורר ויכוח גדול מאוד ויש המון טענות נגד המתודולגיה שלו אבל כמו שנאמר "טפש אחד זורק אבן למים 70 חכמים לא יוציאוה " והיום המצב הוא שאם רופא של סוכן בריאות שאמור לשלם עבור ניתוח כזה יטען שהניתוח אינו מועיל קשה מאד לבוא אליו בטענות. יש כאן אספקט מעניין : המבטח טוען שניתוח לא מועיל הרופא שאמור לבצע את הניתוח טוען שזה ניתוח מצויין. התשובה היחידה שיש לי בשלב זה שמדובר בדילמה אנושית שעדיין לא נפתרה.

מנהל פורום אורתופדיה