פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2002 | 11:43 | מאת: אורן

שלום, פרקתי את הכתף ליפני יומיים במהלך אימון בחדר כושר, פריקה מלאה. הייתי רוצה לדעת אם מתישהו אני יוכל לחזור לאימונים עם מישקולות בחדר כושר? (ואם בכלל, אפילו עם מישקלים נמוכים?) איזה ספורט מומלץ לעשות אחרי פריקת כתף? עם איזה אורטופד מומחה בספורט אפשר להיפגש? תודה, אורן.

17/08/2002 | 11:56 | מאת: אורן

לא צינתי שאני בן 27, אם יש לזה משמעות הקשורה בטיפול.

במידה שמדובר בפריקה ראשונה כדאי מאד שתעשה שני דברים האחד תלך עם קיבוע ש התכף והשני תפגוש בהקדם מומחה לכתף . ידוע שבגילך יש סיכוי גבוה מאד לפריקה חוזרת של הכתף . הדרך היחידה למנוע זאת בבטחון היא בניתוח (ניתוח פתוח ולא ארתרוסקופי ) זו כמובן החלטה קשה מאד ולכן בדרך כלל כשמדובר באנשים רגילים - שאינם ספורטאים ברמה גבוהה מסתפקים בקיבוע הכתף למשך 4- 6 שבועות ואחר כך הפעלה הדרגתית תוך תקווה שלא יתרחש נקע חוזר.

18/08/2002 | 08:53 | מאת: אורן

אם אני מחליט לחכות זמן מסוים (בלי ספורט) , כמה חודשים, האם יהיה אפשרי לחזור אחר"כ להרים מישקולות קלים ללא ניתוח או שזה לעולם לא אפשרי? תודה מראש, אורן.

מנהל פורום אורתופדיה