ארתרוסקופיה כברירה אחרונה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/08/2002 | 17:17 | מאת: moshe

אני חייל בן 19, לפני הגיוס אובחן אצלי cmp והפסקתי לעסוק בספורט בעקבות זה, ואף הורידו לי פרופיל על זה. אך עדיין עסקתי בפעילות פיזית מאומצת מאד שלטענת הצבא התאימה לפרופיל שלי(72). בחודשים האחרונים יש לי כאבים עזים בברך ימין וגם "נעילות" - לכן יש לי חשד לקרע במינסקוס. בבדיקה אצל הרופא הוא ניסה ליישר לי את הברך ולא הצלחתי מרוב כאבים אז הוא אמר שאני לא משתף פעולה עם הבדיקה ושאין ברירה אלא לעשות ארתרוסקופיה. קראתי וביררתי על בדיקת הארתרוסקופיה ואפילו בפורום זה ישנם כמה אנשים שנוצרו אצלם סיבוכים כתוצאה מהבדיקה. שאלתי אליך היא האם אין אפשרות לבצע צילומים כגון מיפוי עצמות, MRI או פיזותרפיה על מנת לנסות לפתור את הבעיה ללא ניתוח ? והאם כחייל עליי להתעקש על כך שניתוח הוא אופציה אחרונה?

חלק מהתהליך האבחנתי הנו ביצוע צילומים . מ.ר.י היא בדיקה מצויינת שכן היא מגלה פרטים רבים ואינה כרוכה בסיכון בריאותי. למרבית הצער סוכני השרות השונים משתדלים למעט בביצוע הבדיקה מחמת יוקרה. אי אפשר להכריח אותך לעבור ניתוח או ארתרוסקופיה . עלי לציין רק שארתרוסקופיה הנה מכשיר אבחוני טוב יותר ממ.ר.י

מנהל פורום אורתופדיה