avn ואוסטופורוזיס!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/08/2002 | 17:06 | מאת: ליאת

דוקטור אסא שלום! ההיתי איתך בקשר רציף לגבי אמא שלי ואף רצינו ליצור איתך קשר. רק שאנחנו דרומים(בעייתי מבחינת מרחק).אני מקווה שאתה זוכר פחות או יותר את המקרה והתפתחותו.... האבחנה כרגע הינה טראנס אוסטופורוזיס וavn מה זה אומר "טראנס" אוסטופורוזיס והאים יש קשר ביו הavn לממצא החדש הavn שהיה במפרק הירך חלף לו(לאחר 4 חודשים) והרופאים לא מגדירים זאת כ-avnחולף.כרגע נוצרה עוד סתימה קלה בכתף וניוונים בברך..... הדברים נורא לא ברורים לכול רופא הגדרות שונות .... ההליכה עדין עם קביים ההסבר להיווצרות הבעייה לא קיים והכל בערפל . האם אתה ממליץ להתיעץ עם רופא מסוים או לפעול בדרך מסוימת בכדי להבין יותר בבירור מהי הבעייה לעומקה ולתת לה טיפול ראוי?מקווה שתוכל לענות לי על חלק מהדברים. תודה על שומת הלב ! ליאת

את צודקת יש בלבול במושגים. מבחינת הגדרה AVN לא יחלוף תוך 4 חדשים שכן AVN משמעותו שאזור מסוייםשל העצם עבר נמק והגוףעתה יעבוד קשה הלחליף את העצם הנמקית בעצם חדשה . התהליך כולל ראשית ספיגה של העצם הנמקית מה שמביא עמו את הצרה העיקרית והיא תמט של הראש ( ראש עצם הירך ) ואחר כך בניה של עצם חדשה. התוצאה היא ראש ירך חי ולא נמקי אך בעל צורה לא תקינה עם שינויים משניים בסחוס הגורמים לכאב ולהגבלת תנועה. "טרנס" הנו קיצור של טרנסיאנט כלומר TRANSIEמT כלומר זמני. הקשר בין אוסטאופורוזיס זמנית ( או חולפת ) לAVN אינו ברור .יתכן מאד שמדובר בשני דברים דומים בהופעתם בתחילת הדרך אך שונים לחלוטין בהתפתחותם . הבעיה כאן היא להבחין בינהם. יש חשיבות להבחנה שכן במקרה שברור שמדוברבAVN יש מקום לבצע ניתוח כמו : CORE DECOMPRESSION ובמקרים מסויימים גם : VASCULARISED FIBULAR GRAFT /

מנהל פורום אורתופדיה