ART50

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/08/2002 | 08:44 | מאת: ניקי

אני בת 53 מקבלת art 50 מזה חמישה חודשים - התרופה היתה מאד יעילה ומנעה ניתוח ברך שמאל- במקביל אני מקבלת תרופות ממשפחת הוולטרנים למינהם בגלל בעיות גב (הצרות ודיסקים) הארט 50 DIACEREIN משתייך לאותה משפחה? לפני שבוע קבלתי זריקה אביטרן וכנראה זה גרם לי להרעלה - ותופעה של לחץ דם גבוה(רופה שהוזמן הביתה איבחן) הפסקתי את כל התרופות לשבוע ימים ועם חידוש הארט50 שוב ישנה מגמה של עליה בלחץ דם - האם הגורם יכול להיות ART 50 אנא תשובתך - אני מאד מודאגת. תודה.

ART 50 או בשם הגנרי DIACERIN אינה דומה לתרופות נוגדותדלקת הרגילות . תרופה זאת היא מעכבת של אינטרלוקין 1 בעוד שהתרופות נוגדות הדלקת הןכולן מעקבות של אנזימים בשם ציקלואוקסגנזה או COX ( יש שנים כאלה 1 ו 2 ) . עלית לחץ דם אינה כלולה ברשימת תופעות הלואי של תרופה זאת לפחות לפי הידוע לי . תרופות נוגדות COX לעמות זאת ידועו ביכולתם לגרום לעלית לחץ דם אצל חולים המטופלים בתרופות נגד לחץ דם.

מנהל פורום אורתופדיה