אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/08/2002 | 01:40 | מאת: מור

אל מומחי האורטופדיה במשפחה ישנה בחורה צעירה בשנות השלושים פלוס אשר נתגלתה אצלה אוסטאופורוזיס. היות וגילה מאד צעיר למיטב הבנתנו לא ניתן לתת לה טיפול הורמונלי או כל טיפול אחר אשר יכול לגרום לה לבעיות אחרות, ואני מאד רוצה לעודד אותה ולחזקה אך עם מה? מה האופציות הטובות שניתן לבצע או לקבל מהקופה או מטיפול באופן פרטי. אנחנו מעוניינים לתת את הטופ כדי לעזור לה לשפר את מצבה הבריאותי.היש מקום לאופטימיות ?

ראשית מחלת האוסטאופורוזיס אינה תחום ההתמחות של אורתופדים אלא רופאים פנימאים העוסקים במטבוליזם של סידן ושל העצם ולכן הידע אצלם לא אצלנו. שנית אוסטאופורוזיס בגיל 30 אומר דרשני ולפני שמדברים עלטיפול יש לעשות אבחנה מה הסיבה לאוסטאופורוזיס זו והאם באמת מדובר על אוסטאופורוזיס ולא על מחלה מטבולית של העצם. משתעשה אבחנה יהיה מקום להצעת טיפול

מנהל פורום אורתופדיה