מפוי עצמות..

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/07/2002 | 03:15 | מאת: ליאת

דוקטור אסא שלום. התכתבנו כבר בנושא זה .... סתימת עורקיםavn הממצאים החדשים של מפוי העצמות נורא מסובכים וקשים להבנה.... אם תוכל להסביר לי יותר לעומק אך בשפה פשוטה מה הדברים אומרים אודה לך..... 1.קיים ריכוז יתר בראש ההומרוס השמאלי (טראומאטי?avn) 2.קליטת יתר באצטבולום וראש הפומר הימני(ניווני) 3.קליטת יתר בטרוכנטר הגדול באספקט לטרלי אשר עשוי להתאים לטרוכנטריק בורסיטיס. 4.ריכוז יתר בפטלה הימנית ובאיזור שטחים ארטיקולריים של ברך ימנית באספקט מדיאלי(ניווני) אודה לך מאוד על תשובתך......

בדיקת מיפוי העצם מגלה מקומות בהם נוצר ריכוז גדול יחסית בהשואה לסביבה של החומר אותו מזריקים. חומר זה נקלט בכל נקודה על רקמת העצם בה מתרחש תהליך של בניית עצם חדשה. תהליך בניית עצם חדשה הנו תהליך המתרחש כל הזמן בכל עצמות הגוף (במקביל לתהליך הפוך של הריסת עצם ישנה ) . יש שתהליך בניית העצם החדשה נעשה אינטנסיבי יותר בנקודה או אזור מסויים כתגובה לשבר , לגידול, לדלקת , לשינויים נווניים במפרק סמוך או לנמק של עצם. במקומות כאלה נקבל קליטת יתר של החומר. מיקום הממצא וצורת פיזורו יכוליםלשמש רמז (ורמז בלבד ) לסיבה . במקרה שלך נמצאו מוקדי קליטת יתר בכמה נקודות, כל נקודה והשינוי המקומי שלה . 1. בראש עצם הזרוע חושב המפענח שסיבה אפשרית היא AVN או חבלה (שבר ) , 2. במפרק הירך , מעלה הוא השערה , שמדובר בשינויים נווניים שלהמפרק 3. , ובקצה הגבשוש הגדול של ירך ( אחת מן השניים ) אולי מדובר בדלקת של גידים או בורסה. 4. בפיקה של ברך ימנית כנראה שינויים נווניים של מפרק בין הפיקה לעצם הירך.

מנהל פורום אורתופדיה