מהן הסיבות לעקמת?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2002 | 14:16 | מאת: אלמונית

נאמר לי שעקמת מועברת אך ורק בתורשה. האם זה אכן כך? האם הסיבה לכך שיש לי עקמת יכולה לנבוע גם מישיבה בצורה עקומה או שינה על ספה לא טובה לגב במשך זמן רב מאוד (שנים)?

עקמתלא יכול הלנבוע מישיבה בצורה עקומה אושכיבה על מיטה או ספה כל שהיא. יש אמנם כמה סיבות ידועות לעקמת כמו למשל הבדל באורך רגליים , שבר של חוליה ,כויות קשות בצד אחד של הגוף , מחלות של שרירים ועצבים ועקמת מולדת אבל במרבית המקרים מדובר בעקמת שסיבתה לא נודעת.

מנהל פורום אורתופדיה