ברך "נתקעת"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/07/2002 | 17:09 | מאת: אמיר

שלום ד"ר מזה תקופה ארוכה אני סובל מדלקת בברך שמאל. בשבועיים האחרונים שמתי לב לתופעה שהולכת ומתגברת, כאשר בתנועות סיבוב של הברך (בדר"כ, בתנועות של סיבוב פנימה) הברך "נתקעת" תוך השמעת "טיק".רציתי לדעת האם זה תופעת לוואי של הדלקת והאם צריך ליחס לזה חשיבות כלשהי? תודה.

מה זה בדיוק "הדלקת "עליה אתה מדבר. התופעה שאתה מתאר נראית חשובה והיא מתאימה למצב של קרע במניסקוס או נוכחות גוף חופשי בתוך הברך .

18/07/2002 | 23:32 | מאת: אמיר

ראשית ד"ר, תודה על התשובה המהירה. וביתר פרוט לגבי הדלקת- נפצעתי בברך לפני מס' שנים כתוצאה מנפילה על הפיקה. בארתרוסקופיה שעברתי לפני שנה ,לאחר שהכאבים החמירו,אובחנה אצלי שחיקה של הסחוס ורצועה צולבת קדמית מצולקת. טופלתי אחרי כן בויוקס, סלברה וכדומה,אבל ללא הטבה. מאז הניתוח למעשה מצב הברך רק החמיר- היא נפוחה למדי ואדומה,וכיום אני לא עושה עם זה כלום,רק משתדל להימנע מלאמץ את הרגל. האם יכול להיות שיהיה קרע במיניסקוס או גוף חופשי כפי שציינת מבלי סיבה נראית לעין (לא נפלתי או נחבלתי בה שוב בתקופה האחרונה)? והאם יש סיכוי ולו הקלוש ביותר שהבעיה תיפתר מבלי לעבור שוב ארתרוסקופיה? מודה לך מאד

מנהל פורום אורתופדיה