כדורי vaioxx

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/07/2002 | 10:58 | מאת: יובל

שלום יש לי פריצת דיסק L4-5 . יש לי כאבים בתדירות ממוצעת של אחת לשבועיים שאני לוקח כדור VAIOXX . האם הכדור יכול לגרום לנזק עתידי? האם השפעת הכדור " נשחקת". תודה

אין לכדורים אלו סיכון מבחינה נזק לטווח ארוך . עשויות להיותתופעותלואי. הם לא מומלצים כאשר לוקחים גם תרופות נגד לחץ דם שכןהתרופה עשויה להעלות את לחץ הדם. אין תופעה של "שחיקה" של השפעת התרופה.

13/07/2002 | 23:56 | מאת: אבי אוחי

דר שלום רב אני בן 49 סובל מסחרחורת בהליכה בדיקת עניים וגם אזניים לא העלתה דבר אמרו לי לעשות בירור לגבי עמוד שדרה צוורי מה יכול להיות ומה הבדיקה הזאת תודה

14/07/2002 | 12:55 | מאת: דר' אסא לב-אל

הקשר בין שינוייםבעמוד שדרה צוארי ובין סחרחורת אינו ברור ויתכןוהא קשור להפרעה לזרימתדם בשני עורקים הנקראים עורקים ורטברליים. אלו עוברים דרך הזיזים הצדדיים שלהחוליות הצואריות השישית עד לראשונה נכנסים לתוךהגלגלת ומתאחדים לעורק הנקרא עורק בסילרי. עורק זה מתפצל במרכז הגלגלת לשני סעיפים המתחברים עם סעיפים היוצאים משני עורקי הקרוטיס ויחד יוצרים את המעגל של ויליס. שינויים בחוליות הצואר עשויים ללחוץ עלהעורקים הורטברליים ולגרום לשינויים בעוצמת הזרימה של הדם בתוכם מה שאולי גורם לסחרחורת.

מנהל פורום אורתופדיה