כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/07/2002 | 13:15 | מאת: ק ר ן

שלום רב, בהמשך לשאלתי מתאריך 9.6.2002 (ע"מ 360), נבדקתי ע"י רופא אורתופד נוסף, אשר קבע (ע"י בדיקה ידנית) כי אני סובלת מדחיקת סחוס. המלצתו של האורתופד הייתה לא לקפל הברכיים, להשתדל לשבת רק עם רגליים ישרות (קצת קשה לביצוע כאשר אני אמורה לעבוד), לא לטפס מדרגות וכמו כן, בשום אופן לא להתעמל. אבקש לציין שאני רק בת 28, האם ביכולתי לעזור לעצמי בצורה כלשהי (פיזיוטרפיה, כדורים לחידוש סחוס- אם יש דבר כזה), או שנגזר דיני? לתשובתך אודה. קרן

בעיקרון אפשר לטפל החל בפיסיותרפיה (תרגילים יעודיים ) שימוש במדבקות מיוחדות, חגורות מיוחדות ותרופות הכל לפי הצורך והממצאים. בכדי להתייחס ספציפית אליך יש צורך בהיכרות הרבה יותר אינטימית עם ברכך וזה כולל אולי אפילו ארתרוסקופיה אבחנתית ובדיקת מ.ר.י. העצות שנתן לך האורתופד הן טובות בחלקן אך העצה בשום אופן לא להתעמל מעידה על כך שאינו מצוי בתחום ההתעמלות ויש הרבה מאד תרגילים שמותר ורצוי שתעשי. ואגב במידה ושום דבר לא עוזר עדיף לעשות ניתוח מאשר לא להתעמל . האם ניתן לעשות ניתוח? כאן כבר באמת אי אפשר לענות אלא אחר בדיקה מדוקדקת.

מנהל פורום אורתופדיה