לפני ניתוח עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/07/2002 | 21:09 | מאת: דודו

שלום רב אני עומד שבועיים לפני ניתוח עקמת .. ויש לי מספר שאלות כרגע שמטרידות אותי מאוד אז ככה: 1 - האם אחרי הניתוח אוכל לתהקופף כמו שאני יכול היום? אם לא עד כמה אני יוכל בערך? 2 - כמה זמן הוא כל הניתוח וכמה זמן זה הישארות בבית החולים? ובבית? 3- אחרי הניתוח אני יצטרך לעבור שיקום כלשהו? אם כן כמה זמן הוא ימשך? 4- האם אוכל אחרי הניתוח לקפוץ ולהשתולל (לדוגמא : במסיבות ) או שמה זה יזיק לי ? נ.ב אני בן 16 ו - 11 חודשים תודה רבה מראש!

לגבי שאלת טווח הכפיפה האפשרי אחר ניתוח, זה לגמרי תלוי בחוליות אותן צריך לאחות. לדוגמא איחוי של החוליות חזיות אינו גורם לשום הגבלה בטווח התנועה. איחוי של חוליות מותניות לעומת זאת יכול להביא לירידה די ניכרת בתנועתיות ש לעמוד השדרה. משך הניתוח הוא מספר שעות בין 4 ל6 בדרך כלל. זמן אישפוז כ 5 ימים. אין צורך בשיקום אחר הניתוח. לא מומלץ לקפוץ . ולהשתולל בשנה הראשונה אחר הניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה