קרע חלקי ברצועה מוצלבת בברך (ימין)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/07/2002 | 16:45 | מאת: רותי

לפני יותר מ-9 שנים אובחן אצלי קרע חלקי ברצועה המוצלבת הקדמית בברך בשל תאונת סקי (ע"י ארטוסקופיה). לאחר פיזיוטרפיה מאומצת חזרתי לחיים כרגיל, כולל התעמלות וכו'. מדי פעם הברך "בורחת" לי אחורה, אבל אני לא סובלת מכאבים מיוחדים... אבל, לאחרונה אני משתתפת בטיולים רבים עם מאמץ הליכה וטיפוס, ונוכחתי לדעת שהרגליים ממש כואבות לי - לאו דווקא ברך ימין, בד"כ רגל שמאל. יש לי הרגשה שרגל שמאל "לוקחת על עצמה" יותר מאמץ ובשל כך כואבת יותר. האם טיולים כאלו מזיקים? האם כדאי שאשתמש בשרוול אורתופדי לברך? האם כדאי להיבדק שוב אצל אורתופד? (אני מתככנת להיכנס להריון ויהיה לי יותר משקל לסחוב....)

לשאלותיך הספציפיות: האם טיולים מזיקים? לצורך העניין כל פעילות מזיקה יחד עם זאת הפעילות היא חשובה לבריאות. מה הפתרון -הכל שאלה של מינון. כן רצוי שתפקדי את מרפאתו של האורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה