נעילות ובריחות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/07/2002 | 14:25 | מאת: נועם

תודה רבה על התייחסותך הקודמת... יש לי עוד כמה שאלות.... בבריחה ברך יש זמן שהיא יותר רגישה והסבירות שהיא תברח גבוה יותר? האם העניין יכול להסתדר מעצמו הוא שיש טיפול? בנעילת ברך אף פעם אי-אפשר ליישר את הרגל? או שלפעמים כן לפעמים לא? יש זמן שהברך רגישה יותר לנעילה? פעילויות שונות? דוד שלי עובר אחת לשנה ניתוח ברך...והוא סובל מנעילות ובריחות ואף פעם לא ידעתי מה זה ועכשיו אני מודהלך שענית לי....אה..עוד שאלה קטנה איך זה שהוא מצליח לשחק כדורסל מדי שבוע..כי לפי מה שתיארת לי זה ממש קשה? אם יש אתר שאתה יכול להפנות אותי אליו אני אשמח פשוט אני מתעניין בזה

למרותשאני לא ממש בטוחשאנימבין אתכוונתך ב"בריחת " ברך אני מניח שמדובר במעין התקפלות רגעית . תופעה זאת יכולה להגרם עקב מספר סיבות הקשורות ביציבות הברך ו/אוחולשת מנגנון הישור של הברך. ניתןלטפל בה במידת מה אך בדרך כלל בלי טיפול בבעיה העיקרית קשה להתמודד עם המחוש כשלעצמו. מצב של כליאה יכול להיות זמני או קבוע. יכולים להיות ארועי כליאה המשתחררת באופן עצמוני. יש גם מצב הנקרא תפישה שבו קשה להניע את הברך בכל כוון. http://www.medmedia.com/oo1/56.htm http://orthoinfo.aaos.org/fact/thr_report.cfm?Thread_ID=277&topcategory=Knee

מנהל פורום אורתופדיה