כאבי ברכיים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/06/2002 | 09:03 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 28, אני סובלת מכאבים חזקים בברכיים. אציין כי הכאבים החלו רק לאחר לידת בני הבכור, לפני שמונה חדשים. הכאב מתגבר כאשר אני קמה ויושבת (בזמן הפעולה עצמה). נבדקתי אצל אורתופד, שאמר כי אני צעירה מידיי לכאבים מהסוג עליהם אני מתלוננת ושלח אותי לפזיותרפיה. מפאת חוסר זמן (אני יודעת שזה לא בסדר), לא הלכתי לפזיותרפיה. האם טיפול פיזיותרפי יעזור עד כדי העברת הכאב? האם יש מקום לבדיקה מעמיקה יותר? בברכה, ק ר ן

אינני יודע עד כמה מעמיקה הייתה בדיקתך הראשונה אך אם לשפוט לפי המידע שאת מביאה נראה שלא נבדקת כלל- ואני מקווה מאד שזאת התרשמות מוטעית. בכל מקרה בכדי לנסות לעזור לךיש לדעת קודם כל את מיקומ של הכאב האם הוא בקדמת הברך או שמא מאחור או בצד. דבר נוסף- פעולות המעוררות אותו ופעולות המשכחות אותו. האם הוא מתגבר בהליכה האם יש כאב בישיבה ממושכת . בבדיקה יש לבדוק את כל מדורי הברך ( קדמי פנימי וחיצוני) ולהתרשם האםמקור הכאב הוא במפרק בין הפיקה לעצם הירך או אולי קשור הוא לפגיעה במניסקוס . האם ברכייך יציבות וכו'. לא מתוך טעות השמטתי בדיקות כמו צילום או ארתרוסקופיה. . אלו כבודן במקומן מונח אךהצורךבהן נקבע רק בעת הבדיקה הגופנית.

09/06/2002 | 14:09 | מאת: קרן

שלום רב, מיקום הכאב הינו סביב הפיקה, הכאב הולך וגובר בזמן שאני קמה ומתיישבת, כמו כן, כאשר קר לי (בעיקר בכפות הרגליים). מקלחת חמה ומנוחה משככות את הכאב. לגבי הבדיקה, נבדקתי אצל אורטופד אשר ביצע בדיקה ידנית שהכאיבה מאוד וכמו שאמרתי, המסקנה אליה הוא הגיע היא שאני צעירה מדי לבעיות פרקים ושלח אותי לפיזיותרפיה. תשובה שלא סיפקה אותי ולכן פניתי אליך. תודה. ק ר ן

מנהל פורום אורתופדיה