עקמת צריכה תשובה דחוף!!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/06/2002 | 10:43 | מאת: שקד

שלום אני בת 13 וסובלת מעקמת (סקוליוזיס) בעמוד השידרה. כשנה אני הולכת עם חגורה מסוג "בוסטון", אך בביקורתי האחרונה אצל האורתופד (לפני כשבוע) התגלה כי מצב העקמת החמיר. לפני כשנה סבלתי מעקמת של 32 מעלות בגב העליון 28 מעלות בגב התחתון וכעת אני סובלת מעקמת של 39 מעלות בגב העליון ו32 מעלות בגב התחתון. כדי לא להחמיר את מצב העקמת אני מטופלת ב"שיטת אלכסנדר" ונרשמתי לחוג שחייה. ורציתי לדעת מהי דעתך בנושא כירופרקטיקה. האם זה יעזור לי? ופיזיוטרפיה? עדיין לא קיבלתי מחזור, מה שמעיד על העובדה שתקופת התפתחותי עדיין לפניי וכנראה שמצב העקמת יחמיר בבוא הזמן. מהי דעתך בנושא???? באיזה גיל ניתן לעשות ניתוח ובכמה מעלות של עקמת? האם זה מבטיח גב ישר לתמיד? אנא ענה לי על שאלתי!!!

למרבית הצער אף לא אחת מן השיטות שציינת לא יכולה לקדם משהוא בטיפל בעקמת. אני חושש גם כי חגורת בוסטון גם היא לא בטוח שהיא הפתרון האידיאלי בשבילך ולו רק מעצם העובדה שהעקומה הולכת ומתקדמת. יש חגורה מסוג אחר שנקרא "חגורת מילווקי" שהיא במקרים מסויימיים עדיפה על חגורת בוסטון. הבחירה בין השתיים מבוססת על הגובה של העקומה החזית ( מה שאת קורית גב עליון ) כאשר שיא העקומה גבוה מחוליה T8 מומלץ יותר להשתמש בחגורת מלווקי. העובדה שעדיין מחזורייך לפניך מעידה אמנם שיש לך עוד תוחלת צמיחה לגובה ניכרת ועמה גם סיכוי טוב להחמרת העקמת. עקמת מומלץ לנתח כאשר יש עקומה בודדת עולה מעל 45 מעלות והגיל האופטימלי הנו הגיל שלאחר האצת הצמיחה לגובה כלומר בסביבותגיל 14 -15 בנערות. במקרה של עקומה ראשית כפולה מעדיפים לחכות עד גמר צמיחת העקומות או עד שהן מגיעות ל60 מעלות. המקרה שלך דומני הוא מקרה של עקומה ראשית כפולה לפחות במידת יכולתי לקבוע רק לפי המספרים שנתת מה שאינו מספק באופן רגיל. במדה שאמנם מדובר בעקומה ראשית פולה מדובר בקיבוע של כמעט כל עמוד השדרה מה שמלווה ביותר בעיות וסיבוכים מניתוח רגיל של עקומה בודדת. . בכלמקרה ניתוח אינו מישר את הגב לגמריאך הוא משיג תוצאות בהחלט נאות.

מנהל פורום אורתופדיה