עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/06/2002 | 23:49 | מאת: ****

שלום אני בן 16 וחצי חולה במחלה נוירופיברומטוזיס ויש לי עקמת בת 90 מעלות אני מבקש לקבל חוות דעת האם אני יכול לעשות ניתוח והאם אפשר עוד להציל לי את הגב? .. (להישאר ככה) אני עומד בפני ניתוח ואני מבקש עזרה .. ומה הסיכונים שיש בניתוח? תודה מראש

כן אתה יכול לעשות ניתוח וכן אפשר לשפר אתמצב הגב שלך כמובן לא ניתן לקבל ישור מלא אך יש סיכוי טוב לישור משמעותי. הסיכונים בניתוח הנם - הופעה של שיתוק עקב נסיון להגיע לישור יתר. זיהום של פצע הניתוח. כשלון של המשתל המתכתי (כמו שבר של וו וכו' ) , חוסר חיבור של שתל העצם.

07/06/2002 | 10:48 | מאת: רונית .א.

לדעתי אתה חייב לעשות ניתוח ואז תהיה ישר וגם חתיך , מה, אתה מעדיף להיות עקום כל ימי חייך? הניתוח ישפר לך את מצב העקמת ומה שיותר חשוב, לא ייתן לעקמת להתקדם!!!

מנהל פורום אורתופדיה