CLUB FOOT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/06/2002 | 11:09 | מאת: יעל

בסקירת מערכות בהריון התגלה שלעובר יש CLUB FOOT. נאמר לי שיש סיכוי שזה סימפטום למחלה קשה יותר כגון תסמונת אדוארדס או מחלה אחרת. האם ידוע לך מה הסיכוי לכך? במידה וזו אכן בעיה אורטופדית בלבד, מה דרכי הטיפול בבעיה הזו? מה הסיכוי לתיקון מוחלט של הפגם?

תסמונת אדוורדס יש בה פגיעה בהרבה מערכות כך שאם נמצא בבדיקתך מום בודד של " רגל קלוטה עקובה_=רק"ע) לא סביר שהיא חלק מן התסמונת כולה. מה גם שזו תסמונת נדירה מאד בעוד שקלובפוט הנו שכיח למדי. ניתן לטפל ברק"ע . הטיפול מתחיל יד אחר הלידה ובראשית מתבטא בסדרת גבסים שמתקנים את צורת הרגל ובהמשך ניתוח ואחר כך קיבוע נוסף . אפשר לקבל תוצאות טובות למדי.

06/06/2002 | 22:36 | מאת: יעל

תודה.

מנהל פורום אורתופדיה