קיבועים ושברים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/06/2002 | 04:19 | מאת: דור

שלום לך דוקטור . אני מתנדב מד"א , והייתי רוצה לקבל עצה ממך במספר הנושאים : 1) מה השיטה ומה הנכון הכי טוב לעשות , במקרה של פציעה פתוחה כמו חתך עמוק וזה מבחינת סוג החבישה והתכשירי חיטוי לפי שלבים 2) במקרה של שבר ביד ובמקרה של פריקת כתף וגם שבר ברגל , מה הדרך הכי טוב והיא פחות מכאיבה לקבע את היד או הרגל עד הבית חולים באמבולנס . במידה ואתה תוהה , יש לנו הכל באמבולנס , משלושים , תחובות , סביעור , פולידין משחה ונוזל , גזות פשוט הכל , ומדי פעם יש סדים לרגל או ליד.. אשמח לקבל את חוות דעתך ,ומצפה לתשובה דור

מכיון שזמן ההעברה ממקום הפציעה לבית החולים הוא קצר מאד יחסית אין צורך להתעסק בחיטוי פצעים. דבר זה נעשה בצורה יסודית תחת הרדמה בבית החולים. מה שצריך זה לדאוג שלא יכאב ולמנוע נזק נוסף ולשם כך מקבעים את האבר הפגוע ונותנים תרופה נגד כאב. רצוי לכסות פצע פתוחבחומריחבישה נקיים . במקרים של זיהום רב שטיפה ב 3 ליטר מי מלח פיסיולוגיים תעשה רק טוב. צורת הקיבוע משתנה לפי המקום הפגוע. כתף וזרוע- קשירת היד לגוף כשהמרפק בכיפוף של 90 מעלות. פציעת מרפק הצמדת היד לגוף בזוית מרפק הנוחה לחולה אמה ומפרק כף יד סד המקבע את האמה ומפרק כף היד. כף יד ואצבעות - מילוי כף היד בחומר רך צמר גפן אגדים פדים וכו' וחבישה עליהם. מפרק ירך קשירת שתי רגליים זה לזה. שבר ירך סד תומס או הצמדת רגל לרגל. פגיעה בברך כנ"ל פגיעת שוק וקרסול סד רשת או סד יעודי.

מנהל פורום אורתופדיה