פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2002 | 13:42 | מאת: קובי

יש לי פריצת דיסק בגובה l5-s1 מלפני 3 שנים. במשך ה-3 שנים האלה כמעט ולא סבלתי מכאבים. לאחרונה התגברו הכאבים באופן חד וזה גורם לי לצליעה.הכאבים באים כגלים ונחלשים ,נעלמים ואז אחרי כמה זמן הם שוב חוזרים. נשלחתי לCT חוזר,לאחר ביצעתי לפני 3 שניןם את הבדיקה. שאלתי היא האם הCT יכול לגלות דברים חדשים? באופן כללי-האם החוליות יכולות לחזור למקומן והCT לא יוכיח שקיימת פריצת דיסק? אודה על תשובה מהירה

באופן עקרוני אם אין סימנים קליניים ברורים ללחץ עלשרש עצבי אין צורך בביצוע בדיקה מיוחדת. במידת הצורך עדיף לבצע מ.ר.י שאינו כרוך בקרינה ונותן תמונה ברורה יותר. בדיקה גופנית טובה יכלה ללמד על הסיכוי למצוא ממצא שלא היה ידוע קודם לכן. אין מצב כזה שהחוליה " חוזרת למקומה" אבל יש מצב שבו רואים כי מידת ההתבלטו8ת של הדיסק לתוך תעלת השדרה קטנה עם הזמן דבר המוסבר על ידי "התייבשות " הדיסק

מנהל פורום אורתופדיה