proximal dysplagia

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/05/2002 | 21:11 | מאת: אור

שלום, בשנים האחרונות, אבי (בן 68) מתקשה לקום מכיסא ומכריעה מלאה איננו יכול לקום כלל. הוא גם מתקשה בטיפוס מדרגות. נערכו לו בדיקות מקיפות (כולל נוירולוגיות) לא הגיעו למסקנה חד משמעית, משערים שיתכן ויש לו proximal dysplagia. הבדיקות הנוירולוגיות היו תקינות לחלוטין. הלב ולחץ הדם תקינים לחלוטין. יש לו סכרת קלה וקצת כולסטרול. הרופאים הבודקים אמרו שאין מה לעשות. לשאלתנו מה בדבר פעילות גופנית ספציפית קיבלנו תשובות סותרות ומאוד לא ברורות. נאמר לנו בין השאר לא לעשות פעילות לחיזוק ויחד עם זאת לא להפסיק בפעילות. ברצוני לשאול, האם ניתן ו/או רצוי לעשות פעילות גופנית שמטרתה חיזוק השרירים החלשים בגפה. ואם לא, מה כן ניתן לעשות כל מנת לשפר את התפקוד היום יומי שלו. או שמא עלינו לקבל את גזר הדין ולהמתין למצב שבו לא יוכל לקום כלל.

המושג שהבאית אינו ידוע לי אינו מצוי במילון שלי ואף לא במדליין/

מנהל פורום אורתופדיה